Este povestea noastră, o poveste care a început în 1998, o poveste deopotrivă dramatică și înălțătoare.

O poveste cu copii neajutorați și cu eroi care oferă ajutorul.

Mia’s Children a fost fondată în 1998, USA, de Mia Scarlat în cooperare cu familia Castle, ca o organizație umanitară, creată  pentru a ajuta copiii aflați în dificultate să îşi construiască vieţi mai bune, departe de sărăcie, abuzuri, prostituţie, abandon şi droguri în România.

Asociația Mia’s Children a luat ființă ca o entitate juridică română în anul 2001, înregistrată cu PJ nr. 44/2001, actualmente, odată cu schimbarea domiciliului în județul Ilfov având PJ24/2014.

Mia’s Children oferă zilnic tutorat şi îngrijire, consiliere, în derularea unor activităţi instructiv- educative, artistice, sportive, de creație și socializare unui număr de 35 – 40 de copii și tineri proveniți din medii sociale defavorizate, aflați în situație de risc social major.

Tot ce văd și tot ce este mie-mi spune o poveste

18 ani de îngrijire și iubire!

  • În anii ‘90 Mia și Costel au cunoscut sărăcia copiilor din jurul lor şi au decis să împartă tot ce aveau, cu cei care resimțeau din plin efectele lipsurilor materiale, dar mai ales emoționale
  • În 1998 în timpul vizitei realizate de Mia în SUA, împreună cu prietenii săi, Darrell și Joan Castle din Memphis, Tennessee, au discutat despre situaţia tristă a orfelinatelor şi şcolilor din România, despre situaţia dificilă a multor familii şi a copiilor străzii – probleme pe care Mia le cunoştea îndeaproape. Convinşi de devotamentul Miei faţă de aceste cauze, cei doi prieteni au decis să o ajute.

Visul Miei era să ofere copiilor o ușă deschisă 24 de ore din 24, unde copiii să se simtă în siguranță.

Acest vis a devenit realitate! În câteva luni a fost fondată Mia’s Children Foundation, Inc. Fondurile iniţiale au fost oferite de persoane fizice, asociaţii civice şi alte grupuri, în scopul ajutorării copiilor defavorizați, a celor abandonați, agresați sau aflați în risc de excluziune familială și socială.

  • Mia a început să se întâlnească cu copiii defavorizați din cartierul său din Bucureşti. Se întâlneau pe bănci şi vorbeau, învăţau sau se jucau. Din aceste începuturi modeste a pornit la drum Asociația Mia’s Children.
  • În 18 ani, Mia’s Children a ajutat peste 100 de copii, care au intrat în program. Aceștia primind mâncare, educaţie, îngrijiri medicale şi sufleteşti.